Breaking News

Karen Erickson: Játék a házassággal


Karen Erickson: Játék a házassággal




A könyvről

Fülszöveg:
Mélyre hatol, hogy magához láncolja a nőt

Sheridan Harper, a megélhetéssel küszködő festőnő, sosem hitte volna, hogy perzselően forró éjszakát tölt majd el Jared Quinn-nel, a helyi profi futballcsapat, a San Jose Hawks szédítő sztárhátvédjével. És még jobban megdöbben, amikor Jared házi publicistája ajánlatot tesz neki: kössön névházasságot a játékossal, hogy távol tartsák Jaredtől a pletykalapokat. Ha ilyen közel lenne Jaredhez, az túl nagy csábítást jelentene, ezért Sheridan, hogy megóvja szívét, ragaszkodik hozzá, hogy a szerződésbe titkos cikkelyt foglaljanak, amely megtiltja kettőjük közt a szexet.
Jared meg akarja tartani hátvédi állását, és San Joséban akar maradni. Nőfaló híre miatt már túl sokszor került a főcímekbe, de kedves, szenvedélyes, új feleségében van valami, ami megmagyarázhatatlan módon csábítja. Szigorúan tilos köztük mindenféle meghittség, de amikor a testek a mélybe zuhannak, követik-e őket a szívek?

Véleményem:

Megvolt az üzletember korszak (nyakkendő, öltöny, hatalom), aztán jött a rocksztárok divatja (tetoválás, füstös bárok, gyönyörű dalszövegek és gitár), most pedig újabb csoport indult hódító útjára: a hivatásos sportembereké. És mivel ezeknek a regényeknek a nagy része Amerikában játszódik, mi más is lehetne a választott sport, mint az amerikai foci? A futballisták nem csak gazdagok és ismertek, emellett izmokban is bővelkednek. 

Jared tehát mindaz, amit itt az előbb felsoroltam, és ahogy a fülszövegből is kiderül, igazi nőfaló. Nem is csoda, hiszen minden kisujjára több nő is jut, és pontosan ez okozza a galibát. Mert a hírnevével együtt jár az is, hogy a paparazzik üldözik, az imázsán pedig az új csapatfőnök parancsára javítania kell. És mi mással is lehetne meggyőzni a rajongókat, hogy nem csak egy szívtipró, min hogy igába hajtja a fejét? 
Jaredben egyébként végig érezni is a Casanovát, de már a történet elején is nyilvánvaló, hogy ennél sokkal több van benne. 

"– Új arculat – mondták. Nincs több csapongás a nők között, nincs több kimaradozás éjszakai
bárokban: a link, legyet is röptében hátvédnek látványosan el kell tűnnie.
– Feleségre van szükséged – javasolta Harvey. Az ügynöke, Gwen pedig egyetértett."

Sheridannek, a női főszereplőnek sok olyan tulajdonsága van, ami érdekessé teheti: művész, üzletasszony, jótékonykodik és megvan benne az erő, hogy vissza merje utasítani Jaredet. A legtöbb erotikus regénnyel ellentétben szerettem is, bár szerintem még lettek volna benne lehetőségek. Szívesen olvastam volna például többet a festészetéről. Főleg ahhoz mérten, hogy a könyv elején mennyire hangsúlyozza a szerző, milyen fontos a művészet a nő számára, és ez az egyik oka is annak, hogy belemegy az álházasságba, a végére nagyon háttérbe szorul ez a szál. Csak felületesen hallunk róla, pedig ahhoz, hogy igazán mély karakter legyen belőle, szükség lett volna rá, hogy kicsit jobban megismerjük.

Igazából kicsit mindkét főszereplővel kapcsolatban ezt éreztem, jobb lett volna őket kicsit jobban megismerni külön-külön is, amikor éppen egymástól függetlenül léteznek. Például szívesen olvastam volna Jared edzéseiről, és hogy az edzés közbeni gondolatait mennyire befolyásolja Sheridan. Vagy hogy mennyire tartják a kapcsolatot, amikor Jared idegenben játszik. Erre a váltott szemszögű E/3. tökéletesen alkalmas is lett volna, kár, hogy az írónő nem használta ki. Főleg, hogy a regény nem túl hosszú, legalább kicsit tovább élvezhettük volna. 

Ami a könyvben kifejezetten ironikus, hogy a rengeteg szerződésre épülő erotikus regény után itt most teljesen a másik oldalról fogják meg a témát. Nem egy szexuális kapcsolatba "bilincseli" a párost, hanem pontosan egy szexmentes záradék jelenti a problémát. És ha már szóba került az erotika, ez nem new adult történet, hanem erotikus, szigorúan 18-as karikával!

Néhány szót ejtsünk a mellékszereplőkről is! A csapat sajtóügynökétől, Harvey Price-tól a falra másztam, de erre is volt szükség, ilyennek képzelem a sajtóügynököket az életben is. Szerencsére ő volt az egyetlen, akit nem kedveltem meg. A legjobb barátokat, Nicket és főként Willowt kifejezetten imádtam, mindketten nagyon izgalmas karakterek és feldobják a könyvet. Nyilvánvalóan alakul közöttük valami, és alig várom, hogy jobban bepillantást nyerjünk abba, hogy pontosan mi és mi lesz a dolog vége.

Összességében egy kellemes, romantikus olvasmány, erotikus jelenetekkel, ahogyan az várható is a műfajból adódóan. Valamivel több mélységet is lehetett volna belevinni, ha kicsit jobban foglalkoztunk volna külön-külön a szereplőkkel, de párként így is nagyon sokat olvashatunk róluk, így szerelmi történetként ennek ellenére jól működik. Túl sok meglepetést nem okoz, de nyilván nem is ez a cél. Abszolút mellette szól az is, hogy az utóbbi időben megjelenő rengeteg sokszor már-már igénytelen erotikus könyvhöz képest sokkal jobb minőségű, és anélkül erotikus, hogy bármilyen "extrát" akarna belevinni, pl. BDSM jeleneteket vagy kettőnél több szereplő kapcsolatát. És még szerelmi háromszög sincsen!

AJÁNLOM




Rendeljétek meg már most!

Az Ulpius-ház webshopjában 25% kedvezménnyel rendelhetitek meg a könyvet az alábbi képre kattintva:

http://bit.ly/1ao5DiL


Blogturné extra - Tudtátok?

Íme néhány érdekesség az írónőről és a könyvről:
  1. Karen Erickson más néven is alkot, és talán már ismeritek is. Monica Murphy álnév alatt publikálja new adult regényeit, amelyek közül a Heti csaj már nálunk is megjelent, szintén az Ulpius-ház gondozásában.
  2. Karen Ericksonként USA Today bestseller szerző, Monica Murphy néven pedig a USA Today bestseller listája mellett a New York Timesét is meghódította.
  3. Karen Erickson Kaliforniában él férjével és három gyermekükkel, illetve egy kutyával és rengeteg macskával. 
  4. A Játék a Házassággal a Game For It sorozat első része. Amerikában már meg is jelent a folytatás Game For Trouble címmel, a főhőseink pedig kik lehetnének mások? Willow Cavanaugh és Nick Hamilton!
  5. A borítón látható fiú már ismerős lehet, ugyanis a Szakítópróba című könyv magyar borítóján is őt láthatjuk.

Nyereményjáték

A blogturné játékának keretében ezúttal három könyv keresi a gazdáját. Ha szeretnétek nyerni, nincs más dolgotok, mint lájkolni az Ulpius YANAF Facebook oldalát és ezt jelezni az alábbi Rafflecopter dobozban:


a Rafflecopter giveaway

 
Az Ulpius blogturné menetrendje



11.12 - Deszy könyvajánlója
11.13 - E-Book Klub
11.14 - Kristina blogja 
11.17 - Szennycímlap
11.18 - Könyvesem
11.20 - Magnolia
Nézzetek be mindenhová!

Nincsenek megjegyzések